luni, 24 ianuarie 2011

Intoxicare intelectuala

NB: Urmatoarea postare nu are ca scop informarea privind autismul si nici oferirea de alternative privind metoda de tratare a acestei afectiuni!

Autismul

Numarul copiilor diagnosticati cu aceasta afectiune creste de la an la an, insa multe din diagnostice nu sunt tocmai corecte. Autismul e caracterizat printr-o tulburare a dezvoltarii psihice a copilului, care presupune un comportament atipic, repetitiv, restrictiv si lispsa totala sau partiala a comunicarii atat verbale cat si non-verbale. Nu orice intarziere in dezvoltarea limbajului expresiv al unui copil presupune neaparat ca acesta sufera de autism. Insa eu aici nu doresc sa dezbat nici problema diagnosticarii incorecte sau tarzii a autismului si nici formele pe care aceasta afectiune le imbraca. Nu... Doresc sa dezbat ipocrizia cu care unii oameni sunt atat de bine inzestrati incat iti vine greata.

De ce ipocrizie? Simplu...Au adus si autismul la stadiu de boala, desi nu este o boala, a carui cauza, desi necunoscuta, se poate trata cu "ajutorul" medicinei alternative. Au transformat autismul intr-o intoxicare, intr-o rezultanta a vaccinarilor obligatorii, intr-o joaca de-a homeopatilor.

Tratarea unui copil diagnosticat cu austim variaza de la copil la copil, de la gradul de afectare la forma de terapie necesara etc. Terapia cea mai populara este la ora actuala terapia ABA, desi sunt tari in care se aplica pe langa aceasta si terapii complementare de genul PECS, TEACCH, Greenspan etc, dimpreuna cu logopedie, consiliere psihologica si dupa caz tratament medicamentos. Trecand peste terapia comportamentala, as dori sa discut despre terapia medicamentoasa. Pentru ca nu cunosc chiar toata medicatia de care are nevoie un copil autist o sa vorbesc doar despre ceea ce cunosc personal. Asadar medicatia e constituita din antipsihotice( Rispolept), anticonvulsiante( Carbamazepina si derivati) pentru a preveni persoana cu austim sa isi faca rau siesi sau celor din jur, medicatie pentru stimularea dezvoltarii neuronale( Risatarun, Tonotil, Tanakan). Daca cititi prospectele acestor medicamente veti observa ca nu sunt chiar siropele inofensive care se iau asa, dupa ureche.

Ce propune dr. Radu Naghiu? Apa cu zahar! Ma scuzati...poate nu am scris suficient de clar...APA CU ZAHAR! Si contra cost( o consultatie este 150 de ron) si neaparat cu consult inainte. Va invit sa cititi cel mai idiot blog dedicat autismului, cu cea mai sumara forma de prezentare a afectiunii, cu cea mai cretina forma de tratament www.radunaghiu.ro

Dumnealui apare si in emisiuni televizate si vorbeste cu asa o usurinta privind rezultatele remarcabile pe care le-a obtinut in cadrul terapiei homeopate, incat pentru un om neavizat ai spune ca el a descoperit roata, iar ceilalti medici, autoritati in domeniu, nu vor decat sa iti indoape copilul de pastile si siropuri periculoase si scumpe, transformadu-l in leguma. Nu are certificate rezultatele alea remarcabile, nu a avut un grup de studiu, nu recunoaste ca homeopatie e doar apa cu zahar, ba mai mult o ridica la grad de medicina a viitorului. Propune detoxifierea ca forma de tratament si eliminarea treptata a medicatiei standard cu potiunile lui magice.

De ce sunt atat de virulenta in acest articol? Pentru ca unii copii diagnosticati cu autism au sanse mari de recuperare daca primesc medicatia corespunzatoare si urmeaza terapii care sa ii ajute sa se dezvolte ca individ. Ce pierd acei parinti care merg pe mana tuturor salrlatanilor de acest gen? Nu numai banii, pentru ca sunt ferm convinsa ca domnul dr va recomanda un anume centru pentru terapia ABA, o serie de licori fara efect dar costitsitoare, nu! Acesti parinti arunca la gunoi sansa ca acel copil sa fie functional, sa poata comunica, sa poata crea si sustine relatii cu cel din jur. Daca un adult isi poate pacali creierul atunci cand inghide bilute de zahar ca se face bine, un copil nu are notiunea de efect placebo. Un copil cu autism nu intelege lumea inconjuratoare asa cum o intelege mamica sau taticul lui, el are nevoie sa invete cum sa invete! El nu intelege afectiunea asa cum o intelege un copil normal si nu este in definitiv un copil normal. El se naste autist si moare autist. Oricat de mult a avansat medicina, nici macar nu se cunoaste cauza exacta a autismului, dar oricum nu are la baza nici vaccinarea si nici intoxicarea cu metale grele asa cum sugereaza domnul dr.

Nu credeti ca daca era asa de simplu sa tratam orice cu zahar, nu ne-am fi confruntat cu tot felul de neoplazii, sindroame, mutatii genetice, boli care de care mai ciudate si mai rare? Oare daca raspunsul era asa de la indemana, medicina alopata nu si-ar fi gasit justificarea?

Pana acum singura medicina care are raspuns in proportie covarsitoare pentru toate afectiunile cunoscute este cea alopata. De ce nu vindeca rugaciunea si dumnezeu amputatiile? De ce nu vindeca homeopatia de cancer? De ce nu vindeca medicina naturista afectiunile coronariene? Evident astea sunt intrebari stupide, la indemana oricui, insa nu oricine si le pune. Pana la urma suntem o natie de superstitiosi prosti care consuma reclama pe paine si nu isi pune nici cele mai elementare intrebari. Am ajuns la concluzia ca un copil de 4 ani e mai destept de multe ori decat adultul care l-a facut; acel copil insira o groaza de " de ce?"-uri ca sa stie ce i se intampla, de ce e mai buna aia decat celalata, de ce e rosu e rosu, de ce ia medicamentul ala etc.