vineri, 25 februarie 2011

Vaccinurile: navigand printre biasuri si disonanta cognitiva III.

Miscarile anti-vaccin incearca sa ne convinga de faptul ca vaccinurile sunt substante periculoase, toxice si ca pun in pericol viata copiilor nostrii. De asemenea, persoanele respective sustin ca in spatele programelor de vaccinare stau, in umbra, conspiratii menite sa reduca populatia planetei.

Principalul vinovat ar fi ceea ce ei numesc "Big Farma", marii producatori de medicamente, un cartel ce exista doar pentru a castiga bani din otravirea populatiei cu medicamente si vaccinuri. Ce ma amuza cel mai tare este faptul ca "Big Farma" incearca de un secol sa ne extermine, dar populatia este in continua crestere. Nu sunt foarte eficienti in planul lor diabolic.

Hai sa vedem cat de adevarate sunt aceste acuze. Sa vedem ce anume contin vaccinurile si cat de periculoase sunt acele substante.

Atentie, aceste substante au fost folosite inca de la inceputul secolului trecut, in cantitati mult mai mari decat in prezent. Asa cum am spus, in timp, vaccinurile au devenit din ce in ce mai sigure.


Thimerosalul este un prezervant pe baza de mercur ve a fost introdus in unele vaccinuri inca din anul 1930.

http://www.fda.gov/biologicsbloodvaccines/safetyavailability/vaccinesafety/ucm096228.htm

El este metabolizat si se descompune in etilmercur si tiosalicilat.

Ca sa intelegem ce este etilmercurul va ofer o analogie amuzanta, fara sa aiba pretentia de adevar absolut.

Although the names may sound the same, methylmercury and ethylmercury are very different. An analogy is the difference between methyl alcohol and ethyl alcohol: Methyl alcohol is antifreeze, and ethyl alcohol is a Bud light.

Dr. Ari Brown, pediatrician and author of popular books for parents about infant and child health and development.

De la inceputurile folosirii lui, Thimerosalul s-a dovedit a fi sigur si eficient in prevenirea contaminarii vaccinurilor cu bacterii sau fungi, reactiile lui adverse fiind iritatii usoare in locul intepaturii.

Ca prezervant, Thimerosalul a fost folosit in concentratii de 0,003 pana la 0,01%, in unele vaccinuri. Din anul 1999 s-a renuntat treptat la folosirea lui sau a fost redus la cantitati extrem de mici, urme aproape nedetectabile, in toate vaccinurile pentru copiii sub 6 ani, cu exceptia vaccinului antigripal. Optional, exista vaccinuri pentru copiii peste 6 ani sau pentru adulti care nu mai contin Thimerosal de loc sau doar cantitati neglijabile.

Ce inseamna o cantitate neglijabila? 1 microgram/ doza. In trecut Thimerosalul era prezent in cantitati de pana la 50 de micrograme/ doza.

Recomandarile CDC in privinta Thimerosalului le gasiti aici:

http://www.cdc.gov/mmwr/preview/mmwrhtml/mm4843a4.htm


Sarurile de Aluminiu sunt un adjuvanti folositi in vaccinuri pentru a mari reactia in organism, acesta urmand sa produca o cantitate mai mare de anticorpi pe o perioada mai lunga de timp.

http://pediatrics.aappublications.org/cgi/content/abstract/112/6/1394

Aluminiul este folosit in vaccinuri de mai bine de 75 de ani, de asemenea, Aluminiul este un element destul de des intalnit in apa, mancare, aer si chiar in laptele matern.

Ca un exemplu, in laptele matern se gasesc aprox. 40 de micrograme de Al/ litru, iar in laptele formula se gasesc aprox. 225 micrograme/ litru.

Efectele secundare serioase sunt extrem de rare, cele mai intalnite reactii adverse fiind rosata sau durerea locala.


Formaldehida este folosita ca agent antimicrobian, fiind foarte eficienta in inactivarea organismelor si substantelor biologice din vaccin. Ar fi destul de ciudat ca dozele gasite in vaccin, dupa filtrarea acestuia, sa fie mai periculoase decat cantitatile mult mai mari de formaldehida pe care propriul metabolism le produce. De fapt, formaldehida este o substanta de care avem nevoie pentru a sintetiza ADN, un copil in varsta de 2 luni si cu o greutate 5,5 Kg, avand in sistem 1,1 miligrame. Aceasta cantitate este de 5 ori mai mare decat cea folosita in vacinuri.

http://www.chop.edu/service/vaccine-education-center/hot-topics/formaldehyde.html


Se mai spune ca in vaccinuri ar exista antigel etilen glicol. De fapt , in vaccinuri se foloseste polietilen glicolul care este folosit pentru a inactiva virusul gripei. Aceasta substanta se gaseste si in pasta de dinti sau in laxative.


Cam astea ar fi substatele toxice cu care "conspiratia Big Farma" incearca fara succes sa reduca populatia planetei.


Mai exista anumite substante care ar trebui sa produca greata, sa deranjeze stomacul persoanelor mai sensibile. Printre acestea se numara materialul celular din embrioni bovini sau sau embrioni de pui sau chiar embrioni umani avortati.


Hai sa le luam pe rand.

Culturile virale sau bacteriene au nevoie de un material pe care sa creasca.

Linii celulare, inclusiv umane, sunt crescute special in laboratoare fara sa fie nevoie de embrioni sau de bebelusi avortati! Este nevoie de cateva celule care se inmultesc la nesfarsit!

Toate vaccinurile trec prin procedee de purificare, asa incat nu mai exista posibilitatea de a gasi material celular in produsul final.

Rinichii de mamuta nu se gasesc in vaccinuri. Este adevarat, ca in productia vaccinului Anti Polio Inactivat (oral) s-au folosit culturi celulare din rinichi de maimuta pentru cresterea virusului. La fel de adevarat este si faptul ca vaccinul trece prin filtrari multiple, asa incat nu se mai gaseste nici macar o jumatate de celula de rinichi in el.

Serul fetal bovin este folosit tot pentru cresterea anumitor culturi virale si este filtrat de mai multe ori in timpul procesului de fabricatie al vaccinului.

Daca aveti rabdare, puteti verifica lunga lista a ingredientelor folosite in producerea vaccinurilor.

http://www.cdc.gov/vaccines/pubs/pinkbook/downloads/appendices/b/excipient-table-2.pdf

Atentie, multe din aceste substante nu mai exista in produsul final! In aceasta lista sunt trecute toate substantele folosite in producerea vaccinului respectiv, chiar daca in timpul procesului tehnologic au fost filtrate.

Chiar daca se doreste sa ne fie impusa ideea cum ca "Big Farma" produce, pe banda rulanta, diverse substante periculoase, numai pentru a ne distruge noua sanatatea, realitatea este alta. Dezvoltarea unui nou medicament sau vaccin trece prin mai multe etape si dureaza ani de zile.

In Statele Unite orice vaccin porneste de la studiul de laborator si testarea pe animale, ce dureaza 2- 4 ani. Urmeaza stadiul preclinic in care se folosesc culturi celulare si se alege, prin testari pe animale, candidatul cel mai potrivit, acest pas dureaza 1-2 ani. Apoi, o companie sponsor, propune acest candidat la FDA (Food and Drug Administration) iar o comisie verifica dosarul si da un raspuns in 30 de zile.

Daca raspunsul FDA a fost pozitiv, incepe adevarata testare a eficacitatii si sigurantei vaccinului.

In faza I se incepe testarea pe oameni, grupuri mici de pana la 80 de subiecti. Daca vaccinul urmeaza sa fie unul pediatric, testarea se va face pe adulti. In cazul in care candidatul este promitator se trece la faza a II.a, testari pe grupuri mai mari, de cateva sute de persoane, inceperea studiilor randomizate, dublu orb si se include un grup de control. In cazul in care candidatul s-a dovedit a fi atat sigur cat si eficient se trece la faza a III-a ce implica grupuri de cateva mii de subiecti, teste randomizate, dublu orb si cu grupuri de control.

In cazul in care testele sunt un succes, urmeaza o cerere de aprobare si licenta, iar FDA verifica inca o data tot dosarul. Dupa aprobarea licentei FDA urmareste productia vaccinului, lucru care se numeste monitorizare post licenta.

http://www.historyofvaccines.org/content/articles/vaccine-development-testing-and-regulation

Dezvoltarea unui nou vaccin sau a unui nou medicament dureaza ani de zile si reprezinta un efort financiar imens, mi se pare normal ca respectiva companie sa doreasca sa-si amortizeze investitia. Nimeni nu a sustinut ca o companie farmaceutica ar fi o casa de binefacere. Ca orice alta firma, un producator de medicamente trebuie sa traiasca si sa produca un profit.

Va urma.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu