luni, 29 noiembrie 2010

Coltul cu bullshit. Biorezonanta.

Asa cum am promis, am sa vorbesc astazi despre biorezonanta.

In primul rand trebuie sa facem o paranteza, deoarece termenul de biorezonanta magnetica pe care il folosesc tehnomagii Woo-Woo seamana ingrijorator de mult cu cel de rezonanta magnatica nucleara.

In medicina, rezonanta magnetica nucleara se foloseste de proprietatile fizice ale protonilor si neutronilor pentru a produce o imagine- RMNI. Pe scurt, organismul nostru este compus in proportie de 70% din apa. Fiecare molecula de apa este compusa din doi atomi de Hidrogen si unul de Oxigen. In medicina se foloseste un aparat care produce un camp magnetic foarte puternic, in care este introdus pacientul, si un aparat care scaneaza momentele magnetice ale unora dintre protonii atomilor corpului nostru. Aparatul citeste momentele in care fiecare proton se intoarce la starea de echilibru initiala si transforma aceste date intr-o imagine fidela a corpului pacientului, fara a se folosi de radiatii.
Aparatele sunt uriase, trebuind sa produca un camp electromagnetic suficient de puternic incat sa scaneze o persoana adulta.
In anul 2003 Premiul Nobel pentru Medicina a fost acordat lui Paul Lauterbur si Sir Peter Mansfield tocmai pentru descoperirile lor in domeniul imagisticii RM.

Ma rog, aceasta este explicatia ultrasimplificata a tehnicii de imagistica RMN, facuta de o blonda fara mari cunostinte de fizica. Sunt sigura ca se port scrie explicatii mult mai bune, tot ce am vrut sa arat este deosebirea intre tehnica medicala de rezonanta magnetica si cea folosita de catre biorezonanti.

Cu asta, partea stiintifica s-a incheiat!

Ne intoarcem la biorezonantii nostrii care au nevoie de un PC si niste electrozi pentru a produce aceleasi efecte ca si aparatul medical de marimea unui automobil si care, totusi, nu au luat Nobelul pentru descoperirile lor... Cu siguranta, conspiratia reptiliano- masonica i-a impiedicat sa-si publice lucrarile in revistele de specialitate si nu le-a permis sa faca testari dupa metoda stiintifica, dovedind astfel eficacitatea inventiilor lor minunate.

Daca e sa ne gandim ca tot ceea ce se bazeaza pe "bioenergie" poate fi masurat cu aparate de "biorezonanta" tehnica este mult mai veche. Evolutia societatii ii obliga si pe alternativi sa se adapteze; asa cum am mai spus, nu mai este suficient sa te duci la o tanti-alternativa care sa-si plimbe mainile prin "aura" dezbarligantdu-ti nodurile, procedeul clasic nu mai este destul de profitabil.

Printre pionierii aparatelor miraculoase de diagnostic si tratament s-a numarat germanul Reinhold Voll care in anii '50 a inventat un aparat ce combina acupunctura cu o tehnica ce folosea impulsul electric pentru a produce un diagnostic. Cativa ani mai tarziu un alt medic german, Schimmel, a perfectionat si simplificat aparatul lui Voll, creand primul model al aparatului Vegatest. Poza apartine unui model mai nou...

Alternativii afirma ca aceste aparate masoara "fluxul electromagnetic al organismului" de pe meridianele acelea din medicina traditionala chineza....
Defapt aceste aparate masoara doar rezistenta electrica a pielii pacientului. Aparatul emite un impuls electric continuu atat de mic incat nu este simtit, acest curent trece prin cablu si atinge pielea in locul in care este lipit electrodul sau cablul pe care il tine pacientul in mana. Un alt cablu este plimbat de carte alternativ pe piele, in "punctele de acupunctura".

Asa cum am invatat la orele de fizica, in scoala generala, omul este un bun conducator de electricitate, el inchizand circuitul intre cele doua cabluri... absolut normal, aparatul va inregistra "ceva". Voss declara ca masuratori cuprinse intere 45- 55 sunt echilibrate, bune. Masuratori peste 55 ar sugera o infectie sau inflamatie a organului testat, iar masuratori sub 45 o degenerare a organului su sistemului respectiv...

Acum, eu inteleg ca sunt blonda, dar nu ar fi normal ca masuratori facute cu un electrod umed sau pe piele umeda sa treaca de fatidicul 55? apoi mai depinde si cat apesi cu sonda respectiva pe pielea "meridianelor"....

Multe dintre aparatele de astazi se bazeaza pe acest principiu, avand in vedere ca nu mai este modern ca un ac sa scrie pe o fasie de hartie rezultatele, astazi se folosesc programe de calculator care afisaza pe un monitor cam acelasi lucruri.

Asa cum am spus si in articolul trecut, tehnica Vegatest a fost demonstrata stiintific ca fiind inutila- nu reuseste sa diagnosticheze nici macar alergii!

In anul 1977, Franz Morell si inginerul Erich Raschebut (TOT nemti!) au inventat un aparat ce contine un circuit electric ce masoara rezistenta pielii, asa s-a nascut Terapia MoRa.

MoRa este, si ea, una dintre precursoarele tehnicilor computerizate de descalcire a nodurilor si tratare a bolilor.http://www.zentrum-med.de/Herrmann/Mora.htm


Electrozii sunt atasati in diverse locuri de pe corp, si un aparat citeste raspunsul corpului la impulsurile primite.
Alternativii MoRa pretind ca pot diagnostica o multitudine de boli inchipuite (blocaje energetice si debalansari) precum si boli reale. De fapt tehnica MoRa- minune diagnosticheaza orice!

Absolut toate testele stiintifice facute arata ca aceste aparate nu sunt capabile sa diagnosticheze nici macar boli ale caror manifestari includ modificari ale epidermei; nici macar alergii sau dermatite atopice!

Efficacy trial of bioresonance in children with atopic dermatitis.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9066509

Unproven techniques in allergy diagnosis.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16047707

Scientology und die Bioresonanztherapie

http://www.abi-ev.de/pdf/in141103.pdf

De ce am acorda acestor aparate si tehnomagilor catre le folosesc, increderea noastra in ceea ce priveste cancerul?
Ce director de spital ar fi atat de nebun incat sa plateasca o multime de bani pentru cumpararea si intretinerea unor aparate de marimea unei camere, care folosesc destul curent electric incat sa poata fi alimentat un sat intreg, atata timp cat un aparat mititel si simplu ar putea pune diagnnostice atat de precise?
De fapt, aceste tehnici diagnosticheaza ceva. Ele arata lipsa de incredere in stiinta, lipsa de informare, credulitatea, naivitatea, un portofel plin (diagnosticele sunt destul de scumpe) si vindeca de bani si de viata- uneori total!


Cu cat o tehnica este mai neinvaziva, cu cat o tehnica promite mai mult, cu cat un aparat este mai "fara contraindicatii" si un tratament potrivit tuturor, cu atat este mai Woo-Woo!
http://www.doubletongued.org/index.php/dictionary/woo_woo/Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu