marți, 6 aprilie 2010

Pasti, iepurasi si oua de ciocolata.

Ca sa nu trebuiasca la vara sa ne injumatatim concediul pentru a merge s-o vizitam pe soacra-mea, am hotarat sa-i facem o vizita in minivacanta de pasti. Asa ca am pornit noi, 2 atei mari si 2 copii de atei, la drum spre Ultracatolicul Land Bayern (Catolicstan) in vizita la ramura in forma de crucifix a familiei.

In afara de soacra-mea, extrem de atinsa de noile scandaluri de pedofilie si care n-a dat pe la biserica, nu am vazut prea des restul familiei. Timp de trei zile au stat mai mult prin biserica, ba ca unul canta in cor, ba ca altul e "copil de mingi", ba e slujba, ba sunt obositi dupa slujba...
Cumnata mea, nevasta de bancher si membra in diverse comitete si comisii crestine si cumnatul meu mandru membru al comitetului de sustinatori ai bisericii (nu stiu cand mai are timp sa treaca si pe la banca) au reusit sa-si spele extrem de bine copiii pe creier. Baietii, bietii adolescenti, canta in cor iar fata la 19 ani face excursii la manastire.

In singura seara in care i-am prins pe toti, discutia a degenerat spre religie. La inceput am incercat sa-mi pastrez calmul, barbatul meu i-a explicat clar surorii lui faptul ca noi lasam copiii sa aleaga daca vor sau nu sa creada in ceva, si ca pot din partea noastra sa adere si la Hare Krishna daca vor. Chestia asta i-a scos din sarite, nu stiu de ce... practic copiii mei puteau alege sa creada in ce vor, dar numai atata timp cat ar fi ales sa devina catolici. Tipic homo religiosus mi-am zis si am incercat sa le explic ca cei trei copiii ai lor nu au avut sansa sa aleaga nimic. S-au ofuscat si au plecat, un alt lucru tipic teistilor...

Duminica s-a intamplat singura faza amuzanta. Nepotii mei, au ascuns in gradina care desparte cele doua case diverse dulciuri si i-au invitat pe ai mei sa le caute. Patrick (14 ani) i-a spus Tamerei mele ca Iepurasul de Pasti a ascuns noaptea dulciurile. Tami l-a executat rapid, razand: "auzi mami asta inca mai crede in Iepurasul de Pasti, nici Harry nu mai crede in asa ceva, iar el are numai 4 ani".

Cam asta a fost scurta mea vizita la rubedeniile evlavioase, unde iepurii depun oua de ciocolata iar biserica catolica este aproape la fel de pura si nepatata ca si inainte de scandaluri.

Un comentariu:

  1. Sper ca Tami si alti copii ca ea sa fie viitorul speciei noastre-altfel suntem destinati pieirii....Si batem pasul pe loc de atata amar de vreme din cauza credintei oarbe,a besericii blestemate si a popilor pedofili.

    RăspundețiȘtergere