joi, 11 februarie 2010

Cui ii apartine uterul meu? Dar ovarele?


Pentru cei mai multi crestini contraceptia ca si avortul sunt pacate ingrozitoare. De fapt in Biblie nu prea se discuta despre avort si nici despre contraceptie, iar din ceea ce este scris avortul nu e considerat crima. In Iesirea 21:22 se spune cu totul altceva:

De se vor bate doi oameni şi vor lovi o femeie însărcinată şi aceasta va lepăda copilul său fără altă vătămare, să se supună cel vinovat la despăgubirea ce o va cere bărbatul acelei femei şi el va trebui să plătească potrivit cu hotărârea judecătorilor.
pedeapsa pentru provocarea unui avort nu este moartea ci despagubirea financiara.

Intrebarile mele de mama cu doi copii si fara nici un avort sunt:
1. Este fetusul o fiinta umana si daca da din ce moment devine el "om"?
Pentru mine, ca femeie, raspunsul e clar. Fetusul devine fiinta umana in momentul in care se naste si supravietuieste nasterii, indiferent ca se naste la 6 luni la 7 luni sau la termen.
2. Are fetusul nenascut drepturi? Are gravida obligatii in legatura cu fetusul pe care il poarta?
Eu raspund la ambele intrebari NU. Daca fetusul ar avea drepturi, altele decat cele dictate de etica mamei, fumatoarele ar trebui inchise.. la fel si mamele care se drogeaza sau care fac cine stie ce alte lucruri daunatoare.
Acelasi lucru se poate spune si despre obligatiile gravidei fata de cel "nenascut"... ele sunt doar obligatii etice.
3. Din punct de vedere crestin are un fetus mai multe drepturi ca adultul?
DA! Poate si din aceasta cauza, anumiti nebuni crestini omoara adulti perfect sanatosi, in care societatea a investit timp si bani pentru a-i educa.
Medicii care fac avorturi pot fi omorati fara remuscari... fetusul insa are drepturi.
Femeia violata si care vrea sa faca un avort este o pacatoasa... fetusul trebuie sa se nasca, poate o sa fie noul Einstein.
Tot pacatoasa este si femeia care nu poate duce o sarcina pana la capat fara sa-si puna viata in pericol... fetusul conteaza.
Cea mai pacatoasa e amarata care are inca 5 guri de hranit si un betiv acasa si nu ii mai trebuie o gura in plus... fetusul vine cu o paine sub brat :)

Aici am ajuns la contraceptie.

Contraceptia este o problema spinoasa din simplul motiv ca un anumit Onan a decis el, de capul lui, sa-si arunce "samanta" pe jos din simplul fapt ca nu vroia sa-i faca fostei lui cumnate (si actualei lui sotii) un plod.
Din cauza acestui individ (care cu siguranta nici macar nu a existat) fundamentalistii crestini accepta ca metoda de contraceptie numai abstinenta.
Problema e ca nu vor sa fie abstinenti! Din cauza ca nu vor sa renunte la sex si nici contraceptive nu vor sa foloseasca, ei produc, in mod normal, fetusi. Fetusi cu drepturi :).

Urmarea maine, fetusii mei nascuti si crescuti, vor sa le citesc o poveste ...
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu